Over mij

Hallo daar! Mijn naam is Ilona Heuver, geboren in het jaar 1984, sinds 2016 getrouwd met Daan en trotse moeder van twee zoons: Noah (5 jaar) en Mats (3).

Sinds 2006 werk ik bij Karakter kinder-en jeugdpsychiatrie als sociotherapeut op behandelklinieken voor kinderen met psychiatrische problematiek en sinds 2017 werk ik als gezinsbehandelaar in het BinK team (Behandeling in de Klas) voor het regulier en speciaal onderwijs.

In 2015 heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond, specifiek voor kinderen en jongeren met autisme en AD(H)D en hun ouders (MyMind Teacher Training, Susan Bögels bij UvA minds you in Amsterdam).
Toen ik voor deze opleiding zelf een MBSR training volgde, kwam ik voor het eerst in aanraking met mindfulness. Tijdens de training kwam ik erachter dat het mij als mens ook veel bracht. Meer bewustwording, inzicht in patronen van mezelf, maar ook leerde ik om beter voor mezelf te zorgen wanneer de druk op mijn werk groter werd. Enorm waardevol!

Deze ervaring maakte dat ik tijdens het geven van de trainingen bij Karakter al snel de wens begon te krijgen om hier meer mee te gaan doen.
Via een collega trainer, Marjolein Prenger, kreeg ik de kans om trainingen te gaan geven voor Loes vanuit de GGD Twente: Mindful Opvoeden. Geweldig! Dit smaakte naar meer.

In juni 2019 heb ik de opleiding tot basistrainer mindfulness aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam mogen afronden, waarna ik me heb aangesloten als categorie 1 trainer bij de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers (VMBN). In het najaar van 2019 heb ik tevens de opleiding Mindful Zwanger & Bevallen bij Mamaminds gevolgd en afgerond.
In maart van dit jaar heb ik de opleiding tot compassietrainer (MBCL) mogen afronden bij Frits Koster en Erik van den Brink. Dit is een verdieping op de basistraining. Ik ben opgenomen in het MBCL-register A. Ontzettend dankbaar en trots kan ik zeggen dat ik nu voor mijn eigen praktijk 4 mooie groepstrainingen mag aanbieden.
Naast de opleidingen die ik heb gedaan vind ik het belangrijk (en leuk!) om me te blijven ontwikkelen als trainer en volg ik jaarlijks bij- en nascholingsdagen.

Bij het geven van deze trainingen vind ik het belangrijk dat het toegankelijk is voor iedereen. Ik zeg altijd ‘mindful (opmerkzaam) zijn is niet moeilijk, het enige wat er lastig aan is, is om eraan te denken’ en zo is het ook! De training helpt je om weer verder te ontwikkelen wat je van nature al in je hebt, wat je als kind altijd al deed: alles om je heen opmerken en alles willen zien. Nieuwsgierig zijn en open staan voor wat er is op het moment dat het er is. Dit geeft een gevoel van meer grip op je leven en maakt dat je bewust keuzes kan maken. Als persoon die van controle houdt past dit goed bij mij.

Als trainer vind ik het waardevol om deelnemers te ondersteunen in het vinden van een eigen weg met mindfulness in hun leven. De oefeningen in je leven integreren op een manier die bij JOU past, daar sta ik voor!